Home » algemene info » F.A.Q

Vragen over (het lid worden van)  de Mama’s Club Tiel

 

Wat doet de Mama's Club?

De Mama’s Club is een netwerk van moeders die elkaar vinden, versterken en inspireren. Als je moeder wordt, krijgt je sociale leven vaak een behoorlijke knauw, soms omdat je stopt met werken, anders omdat je zo druk bent met het balanceren van werk en gezin, dat vriendinnen erbij in schieten. De Mama’s Club zorgt ervoor dat jij weer af en toe tijd vrijmaakt voor jezelf!

 

 

Welke activiteiten worden er georganiseerd en hoe vaak?

Er worden twee soorten activiteiten georganiseerd, activiteiten mét kinderen en activiteiten zónder kinderen, de zgn. Mama-avonden. De inhoud van de activiteiten kan enorm uiteenlopen. Van kinderboerderij tot borrelavond en van ouderschapsworkshop tot dansuurtje voor de kinderen. Eigenlijk is er voor elk wat wils.

 

 

Moet ik bij elke activiteit aanwezig zijn?

Nee, je bent zeker niet verplicht om bij alle activiteiten aanwezig te zijn. Je mag de activiteiten uitkiezen die jij graag wilt bezoeken en die in jouw schema passen.
 
 

Hoe kan ik lid worden?

Je kunt je inschrijven bij de Mama’s Club door je aan te melden via dit formulier.
De eerste activiteit die je bezoekt is altijd vrijblijvend, om de sfeer te proeven en te zien of de Mama’s Club bij jou past.

 

Wat kost het om lid te worden?

De contributie van de Mama’s Club is €5,00 per jaar, per mama. 

Daarnaast betaal je soms een onkostenvergoeding voor activiteiten waar je aan deelneemt. Deze staan vermeld bij de activiteiten. Je kunt deze activiteiten contant betalen, of een tegoed overmaken en daarvan betalen. 

 

 

Waarom kost het geld om lid te worden?

De Mama’s Club koopt van hun contributies promotiemateriaal, doen wat extra inkopen voor een activiteit en bouwen ze een buffer op om niet voor vervelende financiële verrassingen te komen te staan.
 
 

Is de Mama's Club alleen voor thuisblijfmoeders?

Nee, absoluut niet. In ons ledenbestand zitten zowel thuisblijfmoeders als werkende moeders.
 
 

Ik wil graag lid worden, maar durf niet zo goed, wat nu?

Veel van onze moeders geven aan dat ze een drempel over moesten voordat ze durfden te komen naar de eerste activiteiten. Soms hing een artikeltje over de Mama’s Club wel een jaar op het prikbord, voordat een mama zich aan durfde te melden en durfde te gaan. We herkennen dus heel goed je spanning. Het is aan jou om daadwerkelijk een activiteit te bezoeken, maar we kunnen je geruststellen dat je echt niet de enige bent. Durf je echt niet alleen? Neem een vriendin mee, of vraag een van de bestuursleden om je te komen ophalen!

 

Wat is de leeftijdscategorie van de moeders en kinderen die al lid zijn?

Al onze moeders hebben minimaal één kind in de leeftijd van 0-12 jaar of zijn zwanger van hun eerste kind. De leeftijden van de moeders lopen ontzettend uiteen, van tienermoeders tot 40-ers.

Vaak zien we dat moeders lid worden in de baby-, dreumes- of peuterperiode van hun kinderen. Zodra kinderen naar de basisschool gaan, blijven moeders vaak nog lid voor de Mama-avonden én voor de vriendschappen die zij hebben opgebouwd in de loop der jaren. 

 

 

Hoe herken ik de Mama's Club tijdens een activiteit/evenement?

Vaak herken je de moeders doordat er afgesproken wordt op een vast punt. Soms hangt er een banner van de Mama’s Club, een poster of een andere eye-catcher waaraan je de club herkent.
 
 

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de Mama's Club?

Deze website geeft je al veel informatie over de Mama’s Club. Je kunt ons volgen op Instagram of Facebook. 

Heb je een vraag die niet op deze pagina staat? Klik hier