Home » Updates

Volg ons op Facebook/ Instagram om een idee te krijgen van wat we allemaal doen:

Verslagen van activiteiten en andere bezigheden van de Mama's Club zijn terug te vinden op onze Social Media kanalen. Hieronder kun je een kijkje nemen bij de wat oudere activiteiten: 

Schatzoeken

Ahoy Maatjes en Mama’s,

 

Zondag 22 April zijn er in Tiel Passewaaij-Zuid, vele Piraatjes gesignaleerd. Het ging hier zeer waarschijnlijk om de uiterst wilde “Peuter Piraten” met hun hulpjes. Normaal gesproken komen deze Piraten alleen in de uiterste hoeken van de Caraïben voor, maar een noordelijke wind, in combinatie met uitzonderlijk warm weer voor de tijd van het jaar, heeft deze Piraatjes via de Waal naar Tiel gebracht.

Een ooggetuigen meldt dat de Piraten, ondanks hun imago opvallend geduldig en gedisciplineerd door de met zonovergoten straten van Tiel zwierven. Vergezeld door hun knechtjes “de Mama’s” werden diverse activiteiten succesvol uitgevoerd. Zonder enige vrees werden boeven gevangen waarna ijverig het Sahara zand van het dek geschrobd werd. Met vrees voor eigenleven passeerde de dappere piraten een grote school haaien opzoek naar glinsterende diamanten. Ook werd uiterst dapper en onbevreesd met echte zwaarden gevochten. Als afsluiter werd onder het genot van een huisgemaakt brouwseltje een heerlijke rotte vis opgepeuzeld.

 

Bedankt voor de gezellige ochtend.

De schatkist gaat overal met Emma mee, naar bed en ook naar supermarkt.

 

door: Piraat Emma en mama Ivana

Lees meer »

Knutselochtend

Dinsdagochtend 10 april: hoogste tijd om lekker te gaan knutselen 

Alle kindjes verzamelen aan de grote tafel, ze hadden er duidelijk veel zin. Mama Marloes had al wat voorwerk gedaan, gezichtjes en oortjes waren al geknipt.

 

De rest was voor de kinderen. Met behulp van watjes en lijm (en stiekem ook een beetje van de mama's) werd er flink op los geplakt. Het duurde dan ook niet lang of de eerste lammetjes werden geboren en wat waren de lammetjes mooi, en de kindjes trots ? De lammetjes in de wei zouden ook wel zo mooi willen zijn.

 

Na het knutselen was er nog tijd om lekker buiten te spelen. Het zonnetje was wat zwakjes, maar dat mocht de pret niet drukken. En terwijl de kids lekker aan het spelen waren, konden de mama’s even ongestoord, gezellig kletsen ? Voor we er erg in hadden was het alweer tijd om afscheid te nemen.

 

Een erg geslaagde knutselochtend, op naar de volgende. Deze mama kijkt er nu al naar uit.

 

Liefs mama Judith ??

 

Lees meer »

Paaseieren zoeken op Goede Vrijdag

Omdat Femke al vanaf begin maart vroeg of we dit jaar ook weer paaseieren zouden gaan zoeken thuis, dacht ik dat ze het vast leuk zou vinden om met deze activiteit mee te doen. En het was inderdaad erg geslaagd!

Tobi mocht uiteraard ook mee, dus nadat ze eerst haar eigen paashaas had geknutseld heeft ze daarna Tobi geholpen. Dankzij de goede voorbereidingen van Marloes hadden ze allebei al snel een prachtige paashaas.

Daarna werd er buiten nog "even snel" een groepsfoto gemaakt van alle kinderen en daarna zoeken maar! De paashaas had goed zijn best gedaan en er was voor alle kindjes ruim voldoende lekkers te vinden. Ook het weer werkte gelukkig mee.

Toen alle mandjes gevuld waren nog even in de tuin bij Marloes wat drinken en spelen/gezellig kletsen (en chocola eten...). Ik ging met 2 heel tevreden kindjes weer naar huis waar Nienke ook mocht meegenieten van de vondst. Want zij is dan misschien wel iets te oud om mee te zoeken, maar ze vindt het nog wel erg lekker!

Bedankt voor de leuke ochtend!

Femke: "Ik vond het zoeken heel erg leuk en de eitjes en de chocolade paashaas waren heel erg lekker! Volgend jaar wil ik weer meedoen!"

** Tijdens deze ochtend hebben we geprobeerd een groepsfoto van de kinderen te maken… **
We hebben er een filmpje van gemaakt (klik het bericht open om te bekijken!)

Lees meer »

Pietengym

Woensdag 23 november was het weer tijd voor de jaarlijkse Pietengym.

We hadden bedacht dit in de kleine gymzaal van de Prins Mauritsschool te doen, maar als snel steeg het aantal aanmeldingen zo hard, dat deze locatie te klein bleek. Gelukkig vonden we snel de grote gymzaal bij de Bataaf en na nog wat gemorrel rond de exacte tijd, konden we deze middag om kwart voor vier ruim 50 (!) kindjes verwelkomen.

Een bont gezelschap van mini Pietjes rende door de zaal. Klimmen, klauteren, ballen gooien, touwen slingeren, en ineens was daar Sinterklaas!

De goedheiligman kwam hoogstpersoonlijk een kijkje nemen om te zien of er wel Pietendiploma’s konden worden uitgedeeld.

Na afloop mocht iedereen nog op de foto met Sint en lag er, jawel, voor IEDEREEN, zijn of haar Pieten diploma, met wat lekker en een cadeautje!

22a410c5-8474-458a-babb-56413aa7adff-1.jpg

b68fb316-2a42-4ec6-932b-0cbd51d9bb01-1.jpg

 

 

 

Lees meer »

Pompoen snijden

Het weer slaat om, de dagen worden korter en het gaat meer regenen.
Des te leuker om samen bezig te zijn met het snijden van pompoenen.

 

 Een ieder had wat lekkers meegenomen en dat was meer dan welkom.

Voor iedere moeder waren er drie pompoentjes.

 

Enthousiast ging iedereen aan de slag om er wat moois van te maken.

 

Zo heel makkelijk was het nu ook weer niet. En met verschillende gereedschappen werden de pompoenen omgetoverd tot heuse Halloween gezichtjes en vormen.

 

Zie hier het resultaat.

Zijn jullie er volgend jaar ook bij?

 

*door mama Paula

Lees meer »

Omdenken

Op woensdag 13 september was de omdenkavond. Heel toevallig had ik net het boek over omdenken gelezen en wilde deze avond niet missen. "Lastige kinderen heb jij even geluk" is de titel van het boek. En ook een beetje het thema van de avond.

We zijn die avond met 6 mama's en we beginnen met een kopje thee en allerlei lekkers. Het is voor mij de eerste activiteit met alleen maar mama's en ik stel me voor aan de mama's die ik nog niet eerder had gezien.

Marloes start het spel en deelt kaartjes uit. Het is de bedoeling dat iemand start met het vertellen van een lastige situatie waar diegene tegen aan loopt in de omgang met haar kind. Door middel van het stellen van vragen die op de kaartjes staan en het praten met elkaar kwamen we tot het anders kijken naar de situaties, het omdenken!

Erg leuk en verhelderend maar soms confronterend om te ervaren hoe anderen tegen situaties aankijken. Er wordt hier en daar ook wel een spiegel voorgehouden. Maar er zijn dan ook duidelijke afspraken gemaakt waardoor het veilig voelde om je persoonlijke verhaal te vertellen.

 Ik vond het een hele toffe en gezellige avond en ging naar huis met best wel nieuwe inzichten die ik thuis kan toepassen. Een volgende keer zou ik zeker weer mee doen!

 

 * door mama Cathelijne

Lees meer »

Egels Knutselen

Je kent dat wel, zo’n ochtend dat je niet zo goed weet wat je moet gaan doen tot je op facebook ineens een melding krijgt van een knutselochtend bij de leukste club in Tiel! Daarin is de mama’s club toch echt een reddende engel.

Samen met mijn boeven en een vriendje van Feline, Jasper, ging ik op naar Marloes. Ik had al rekening gehouden met het knutselen en onze ikea stoel in de auto gelegd maar bij Marloes aangekomen was dat zeker overbodig. Zij heeft een hele stapel ikea stoelen (ideaal!!). De kindjes mochten lekker gaan kleien! Dat is nou net de favoriete bezigheid van Feline en Jasper. Ze mochten een egel maken.

Marloes had het brooddeeg al klaargemaakt en zo konden ze meteen aan de gang. Eerst zochten we op hoe een egel er eigenlijk uit ziet. Een spitse neus met een rond lijfje. Met spaghetti mochten ze mooie stekels maken. Jasper vond het erg leuk om de stekels in de klei te verstoppen en Feline had een echte egel gemaakt.

Toen ze klaar waren mochten ze nog een egel maken, wat een feest! Marloes maakte het brooddeeg op tafel klaar en wij (de mama’s) vroegen welk recept Marloes gebruikte. Toen wij thuis kwamen wilden de boeven nóg meer kleien en wisten mij precies te vertellen wat ik moest doen om brooddeeg te maken :’). We hebben zeker nog lang genoten van dit klei avontuur want toen het gedroogd was wilde mevrouwtje het ook nog schilderen. Nu kan de egel mooi schitteren in het prachtige herfstbakje wat zij gemaakt heeft.

 

 Wij hebben een onwijs leuke ochtend gehad, Marloes bedankt! (O ja, en sorry voor de zooi in huis
 :-O)

 

Komen jullie de volgende keer ook knutselen?

 

Liefs Marielle, Feline, Jasper en Jax

Lees meer »

Pre - 50 tinten grijs - avond

Door mama Tanja
(let op, bevat spoilers over deel 1 van de film!)

 

 50 Tinten grijs deel 2 – Fifty shades darker-  komt binnenkort in de bioscoop. De mama's club gaat gezellig kijken tijdens de ladies night op 8 februari. En voordat we daar in de bioscoop heen gingen we op 25 januari bij mij thuis nog even opfrissen met deel 1. Eerlijkgezegd had ik Fifty shades of Grey gezien, maar was ik best veel vergeten. Ik twijfelde of ik deel twee wilde zien. Vandaar dat een opfrisser best welkom was. Bijkomend voordeel: met 7 dames bij ons op de bank hadden we een hoop gezellig gekakel in huis.

Een aantal aanwezigen had het boek gelezen en was niet te verlegen om een en het ander uit te leggen. Ik bedoel, Anastasia, maagd en student 'English Lit' van begin 20 laat zich versieren door miljardair Christian Grey. Christian is een tik-kel-tje bazig. Een enorme control freak. Met name, hij houdt er een nogal (vind ik dan) zieke hobby op na waar Ana wel heel makkelijk in mee gaat. Te makkelijk als je het mij vraagt, maar goed, volgens ´zij-die-het-boek-gelezen-hebben´ ging dat in het boek iets minder makkelijk. Ana doet enthousiast mee in de hobby van Christian waarbij, hoe vervelend, het welgevormde lichaam van mr. Grey goed in beeld komt. Uiteindelijk onthult Christian zijn diepere zielenroerselen, waarmee het ´begrijpelijk´ wordt waarom hij geworden is zoals hij is. En Ana besluit bij hem weg te gaan om dat Christians hobby haar toch maar te gortig wordt.

Slotsom: wat een rare zieke gast is die Christian Grey, maar de acteur die hem speelt mag er best wezen. In het echte leven rennen wij (in tegenstelling tot Ana) hopelijk kei hard weg als je zo'n figuur tegenkomt. Gelukkig gaat zij in deel twee vermoedelijk eens goed de baas spelen over hem. Yes, 8 februari ik heb er zin in!

Lees meer »

Dump- je-kado- avond 2017

Door mama Mijke
Ook deze keer werd het nieuwe jaar weer feestelijk afgetrapt met de legendarische dump-je-cadeau-avond. Dé avond waarop je onder het genot van een hapje en een drankje (of 3) je meest afzichtelijke cadeaus kwijt kunt.

 Het maakt niet uit of wanneer je ze gekregen hebt of hoe lang ze al op je zolder staan, alles is geoorloofd zolang je ze maar niet nieuw hebt gekocht. Of gewonnen hebt tijdens de jaarlijkse barbecue, zo bleek toen Tanja haar dvd-pakket probeerde te slijten. Een door de mama’s gegeven paard hoor je duidelijk niet in de bek te kijken.

Er werd keihard gevochten om de leuke cadeaus te bemachtigen en vóóral om zo veel mogelijk zooi kwijt te raken. Ik heb zelden mensen zo blij zien kijken als ze iets weg mochten geven (ik vermoed trouwens ook dat er helemaal niet zoveel mama’s jarig zijn in mei en november, maar ach alles is geoorloofd in oorlog, liefde en cadeauspellen).

Na een super gezellige avond, een beetje vals spelen en het betere ruilwerk was het me uiteindelijk gelukt om alleen maar met leuke spullen te eindigen. En misschien nog belangrijker, we hadden Tanja mooi weer met de dvd’s opgezadeld. Ze nam het moedig op en vertrok vrolijk met haar volle doos weer naar huis. Althans dat dachten we, totdat we de hele stapel dvd’s verstopt achter de bank terug vonden.

Lisenka probeerde geïnspireerd door deze actie nog te vertrekken zonder de prachtige baby-gym die ze had bemachtigd, maar die poging was iets minder succesvol. Gelukkig wist ze dat de voortuin van Marloes op de route naar huis lag, dus uiteindelijk is ook dat helemaal goed gekomen. Wel was ik in alle commotie mijn tas vergeten mee te nemen, maar die kon ik de volgende dag gewoon komen ophalen. De dvd’s die ik erin terug vond heb ik inmiddels weer bij Tanja achter kunnen laten (je wc nog opgeruimd recentelijk?) en zo was het cirkeltje weer rond.

Dus mocht je nou binnenkort een event voor de mama’s club hosten, check dan voor vertrek even je wc. Of beter nog, kom volgend jaar gezellig naar de dump-je-cadeau-avond, dan heb je alvast één cadeau klaarstaan.

Lees meer »

Verf Gooien

Via evite kreeg ik een uitnodiging voor verfgooien. Wat is dat nou dacht ik... verfgooien? Op het eerste gezicht wist ik niet wat het was en eerlijk gezegd leek het me maar niks. Wat een boer niet kent dat vreet ie niet. Gelukkig was ik op de kakelspektakelavond bij Lisenka. Zij legde uit wat verfgooien is: supergaaf en je hoeft niet eens creatief te zijn! Vooral het 'niet creatief hoeven zijn' was voor mij van doorslaggevende reden om me toch aan te melden.

Daar ging ik op een mooie zonnige zondagmiddag 18 september. Marloes, Anne en Linda deden ook mee. Isabel legde als ervaringsdeskundige uit hoe het verfgooien werkt. We begonnen met een warming upje hoofd schouders knie en teen om onze lijven en vooral hoofden los te maken. De bedoeling van het verfgooien is namelijk dat je niets van te voren bedenkt. Het is juist de bedoeling dat je zomaar wat doet. En dat is moeilijk, want zomaar wat doen, dat doen we niet zomaar. Isabel deed het voor: Gebruik de spuitbus met zwart om in de wilde weg een figuur te spuiten. Vervolgens kleur je de vlakken in met de kleur verf die in je opkomt, nog een keer de lijntjes overspuiten zodat ze weer goed te zien zijn. En dan is het verfgooien geblazen! Met een roller waar de verf vanaf druipt gooide Isabel  emoties op het doek. Als finishing touch gebruikte ze sjablonen om nog wat vormen en letters toe te voegen en het schilderij was af.

Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe Isabel binnen een paar minuten vanuit het niks en zonder vooropgezet plan een schilderij maakte van wat uiteindelijk een vis bleek te zijn. Heel knap. Vervolgens mochten wij aan de gang met spuitbussen, rollers en sjablonen. Iedereen maakte een mooi schilderij en had er veel plezier in. Geheel tegen mijn verwachting in vond ik het verfgooien het allergaafste om te doen. Het is heerlijk ontspannend om zomaar wat te doen. Het resultaat hangt nu thuis in de serre. Het was een erg leuke en gezellige middag. De volgende keer doe ik graag weer mee.

 

Groetjes Tanja

Lees meer »

Familie BBQ - 5 jarig jubileum Mama's Club Tiel

27 augustus 2016 was het eindelijk tijd voor ons grote feest! De Mama's Club Tiel bestaat dit jaar 5 jaar en dat vierden we groots, icm de jaarlijkse familie bbq!

Na maanden van voorbereiden was het eindelijk zover! 

We hadden prachtig weer, muziek, springkussen, zwembadjes, waterpistooltjes, een speeltuin, bbq's, vlees, salades, gooddiebags en een tafel vol cadeau's voor onze geweldige leden! 

 Het was een geweldige dag, met een heerlijke sfeer waarin iedereen zich happy voelde! 

 Je kunt onze bijbehorende nieuwsbrief hier teruglezen!
Ook vind je daar een paar leuke foto's

Op deze pagina vind je al onze sponsors van het grote feest. 
Zonder hen was het niet het succes geweest wat het was, dus neem ook daar even een kijkje!! 

Lees meer »

Familiesportdag - Door mama Linda

Op zaterdag 28 mei was de familiesportdag op de Vijverberg.

 

Onderaan de Vijverberg hing het spandoek van de Mama’s Club dus dat kon niet missen !

Iedereen kreeg van hoogzwangere Marloes een kaart waar 8 spelletjes op stonden. Als je een spelletje gedaan had dan kreeg je een sticker en als je kaart vol was dan kreeg je een diploma.

De spelletjes waren: flamingo, apenkooi, eieren redden, voedertijd, de moerastocht, dierengeluiden maken, de olifanten rit en de Tafelberg beklimmen.

Isabel floot als de tijd om was en daarna ging iedereen naar het volgende spelletje.

Nadat we alle spelletjes gedaan hadden kregen we fruit en drinken en reikte Wenya de diploma’s uit en van Isabel kreeg iedereen een medaille omgehangen. Dit vonden de kinderen erg leuk.

Het was een geslaagde, gezellige en zonnige dag op een perfecte locatie (uitzicht over de Waal), iedereen had meteen het vakantiegevoel.

We kijken uit naar de volgende familiesportdag !

Mama's Club en speciaal, Marloes, Wenya en Isabel bedankt voor de perfecte organisatie !!!!

Groetjes,

Linda

Lees meer »