Home » Updates » Verf Gooien

Verf Gooien

Gepubliceerd op 25 september 2016 om 11:42

Via evite kreeg ik een uitnodiging voor verfgooien. Wat is dat nou dacht ik... verfgooien? Op het eerste gezicht wist ik niet wat het was en eerlijk gezegd leek het me maar niks. Wat een boer niet kent dat vreet ie niet. Gelukkig was ik op de kakelspektakelavond bij Lisenka. Zij legde uit wat verfgooien is: supergaaf en je hoeft niet eens creatief te zijn! Vooral het 'niet creatief hoeven zijn' was voor mij van doorslaggevende reden om me toch aan te melden.

Daar ging ik op een mooie zonnige zondagmiddag 18 september. Marloes, Anne en Linda deden ook mee. Isabel legde als ervaringsdeskundige uit hoe het verfgooien werkt. We begonnen met een warming upje hoofd schouders knie en teen om onze lijven en vooral hoofden los te maken. De bedoeling van het verfgooien is namelijk dat je niets van te voren bedenkt. Het is juist de bedoeling dat je zomaar wat doet. En dat is moeilijk, want zomaar wat doen, dat doen we niet zomaar. Isabel deed het voor: Gebruik de spuitbus met zwart om in de wilde weg een figuur te spuiten. Vervolgens kleur je de vlakken in met de kleur verf die in je opkomt, nog een keer de lijntjes overspuiten zodat ze weer goed te zien zijn. En dan is het verfgooien geblazen! Met een roller waar de verf vanaf druipt gooide Isabel  emoties op het doek. Als finishing touch gebruikte ze sjablonen om nog wat vormen en letters toe te voegen en het schilderij was af.

Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe Isabel binnen een paar minuten vanuit het niks en zonder vooropgezet plan een schilderij maakte van wat uiteindelijk een vis bleek te zijn. Heel knap. Vervolgens mochten wij aan de gang met spuitbussen, rollers en sjablonen. Iedereen maakte een mooi schilderij en had er veel plezier in. Geheel tegen mijn verwachting in vond ik het verfgooien het allergaafste om te doen. Het is heerlijk ontspannend om zomaar wat te doen. Het resultaat hangt nu thuis in de serre. Het was een erg leuke en gezellige middag. De volgende keer doe ik graag weer mee.

 

Groetjes Tanja


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.