Home » Updates » Omdenken

Omdenken

Gepubliceerd op 28 september 2017 om 08:25

Op woensdag 13 september was de omdenkavond. Heel toevallig had ik net het boek over omdenken gelezen en wilde deze avond niet missen. "Lastige kinderen heb jij even geluk" is de titel van het boek. En ook een beetje het thema van de avond.

We zijn die avond met 6 mama's en we beginnen met een kopje thee en allerlei lekkers. Het is voor mij de eerste activiteit met alleen maar mama's en ik stel me voor aan de mama's die ik nog niet eerder had gezien.

Marloes start het spel en deelt kaartjes uit. Het is de bedoeling dat iemand start met het vertellen van een lastige situatie waar diegene tegen aan loopt in de omgang met haar kind. Door middel van het stellen van vragen die op de kaartjes staan en het praten met elkaar kwamen we tot het anders kijken naar de situaties, het omdenken!

Erg leuk en verhelderend maar soms confronterend om te ervaren hoe anderen tegen situaties aankijken. Er wordt hier en daar ook wel een spiegel voorgehouden. Maar er zijn dan ook duidelijke afspraken gemaakt waardoor het veilig voelde om je persoonlijke verhaal te vertellen.

 Ik vond het een hele toffe en gezellige avond en ging naar huis met best wel nieuwe inzichten die ik thuis kan toepassen. Een volgende keer zou ik zeker weer mee doen!

 

 * door mama Cathelijne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.